Chokolade til brownie - De 4 bedste chokolader til din brownie opskrift

Er du en sand chokoladeelsker? De fleste danskere er vilde med chokolade, hvilket gør, at man altid bør have chokolade på lager hvis trangen til noget sødt skulle komme. Chokoladekager er også en af de mest solgte kager på markedet, da langt de fleste er vilde med smagen.

En chokoladekage er ikke bare en chokoladekage, da der findes mange varianter på det danske marked. Du kan sætte dit helt eget præg på en simpel kage som chokoladekagen, da du kan tilføje og ændre en masse ved en enkel opskrift. Slip fantasien løs, så du kan komme i gang med at eksperimentere med chokolade.

Chokolade er ikke bare chokolade 

Ifølge statistikker er søgeord som brownies og kage med chokoladestykker nogle af de opskrifter, som danskerne søger mest på. Chokolade kan indgå i alt, da du kan tilpasse smagen efter ønske. Der er f.eks. både hvid, lys og mørk chokolade som du kan bruge efter behov. Alle danskere har en favorit chokolade, og derfor bør du prøve at indarbejde denne i en kage.

Selvom der findes forskellige mærker indenfor chokolade, så er det forskelligt hvilket resultat du vil komme ud med, da chokolade er forskelligt i smagen. Det vil sige, at hvis du f.eks. laver tre forskellige brownies, så vil du også ende med tre individuelle smagsoplevelser, da den enkelte chokoladetype bidrager med noget forskelligt smagsmæssigt til resten af kagen.

Brownie kagen

En god brownie fortjener en god chokolade. Chokoladen er hovedelementet i kagen, så hvis du gerne vil ende med et godt resultat, så er du også nødsaget til at vælge en chokolade i god kvalitet. En brownie indeholder ikke mange ingredienser i forvejen og da chokoladen er hovedelementet, skal du ikke være ligeglad med hvilken chokolade der anvendes. Det gælder om at afprøve forskellige chokoladetyper i en brownie opskrift for at blive klogere på, hvilken type chokolade du synes egner sig bedst til en kage.

Brownie kage med Valrhona

Mange bagere foretrækker at bruge Valrhona som chokoladeingrediens i en brownie opskrift, da det er en lækker delikatesse chokolade. Valrhona er en fransk gourmet chokolade som er kendt for at have en god afrundet smag, der sætter prikken over i'et i en kage.

Mange kokke i det søde køkken bruger ofte denne type chokolade til at lave alverdens ting og sager. Chokoladen er også egnet som chokoladeovertræk eller som skaller til fyldte chokolader. Valrhona er en dyr chokolade, så det er en god ide at du sammenligner priser på den online for at kunne købe den til den bedste pris på markedet.

Brownie kage med Callebaut

Hvis du er til belgisk chokolade bør du overveje at lave en kage med Callebaut chokolade. Chokoladen er kendt for at have en yderst cremet smag, som vil være et godt hovedelement i en lækker og blød brownie kage. Callebaut findes både i hvid, lys og mørk. På hjemmesiden https://www.callebaut.com/ kan du se et udplot af den delikate chokolade. Hvis du godt tør at udfordre din brownie med flere smagsoplevelser, kan du overveje at bruge Callebaut varianten med karamelchokolade eller toffee. Du vil med garanti sætte pris på begge smagsvarianter.

Brownie kage med Odense mørk chokolade

En del danskere elsker at bruge Odense mørk chokolade til deres brownie, da den har en intens bitter smag af chokolade. Derudover kommer der en eftersmag af sødme, der gør, at kagen kommer til at få en fantastisk twist når du tager en bid af kagen. Denne chokoladetype kan du købe både på internettet men også i supermarkeder. Mange anbefaler at du leder efter chokoladen online, da du kan være heldig at den findes til en god online pris i forhold til butikkerne. 

Tænk over hvilken smag du vil have 

Det er individuelt hvilken type chokolade den enkelte dansker bruger. Hvis du ønsker at få en kage med en bitter og intens chokoladesmag, så skal du vælge en mørk chokolade (gerne en med mindst 43%). En lys chokolade kan også bruges hvis du er mere til en brownie med en sød chokoladesmag. Når det kommer til kage handler det om smag og behag. Derfor bør du lave forskellige typer af brownies for at blive klogere på hvilken en variant der bedst falder i din smag.

Brownie kage med Nettos mørke chokolade

Det er individuelt hvordan den enkelte dansker oplever smage og mange hævder, at der ikke er den helt store forskel på at købe en dyr chokolade i forhold til f.eks. Nettos billige mørke chokolade. For at kunne udtale sig om dette, er man nødsaget til at lave en smagstest.

Der kan også være noget økonomisk forbundet med at lave en brownie kage, der gør, at man er nødt til at gå på kompromis med chokoladen. Du kan altid prøve at købe Nettos mørke chokolade og se, om hele din brownie oplevelse stadig er lige så god som andre brownie kager du har lavet. 

Sådan er den bedste brownie

Uanset hvilken chokolade du vælger, er det vigtigt, at tilberedningen sidder lige i skabet. Ellers kan det komme til at kagens konsistens. Den perfekt bagte brownie kage er saftig uden at blive tør. Når du tager kagen ud af ovnen er det meningen at den skal virke en smule ubagt. Kagen skal have en chance for at sætte sig før du kan bedømme dens konsistens. Hvis brownien er en smule ubagt og får lov til at få den rette konsistens i stuetemperatur, så vil du også få den ønskede smagsoplevelse - nemlig en lækker og svampet stykke kage.

Menu
Top